Referenties van cliënten

 

Hieronder vind je een aantal referenties van cliënten die ik heb mogen coachen om een beeld te geven van wat de coaching hen brengt en oplevert. 

 

Ferry, Manager bij een Ministerie (NL):

“De coaching door Martijn heeft me geholpen om bewust om te gaan met de ruimte die ik in relaties in neem en de eerste indruk die ik maak. Naast inzicht in modellen en theorie, gaf hij scherp terug wat hem opviel in mijn antwoorden en reacties. Hij stelde de juiste vragen om spin-off te creëren tussen de coaching sessies. Kort persoonlijk contact per mail of telefoon om me te herinneren aan mijn  denkwerk, gaf een extra boost. Veel opbrengst van een beperkt aantal sessies!”

 

Robin, Medisch Professional  (NL):

“Ik voelde me nooit helemaal comfortabel als gay man. Ik hield mijn gay privé leven altijd gescheiden van werk en zelfs van de meeste van mijn vrienden en familie. Ik dacht altijd dat ze het wel prettig vonden dat ik de ‘niet-nichterige’ gay was die toevallig op mannen viel in plaats van op vrouwen. Maar dat dacht ik verkeerd. Toen ik voor een nieuwe organisatie ging werken, werd ik uitgedaagd om meer van mezelf te laten zien. Hun filosofie was dat ze echte mensen wilde hebben die voor de patienten zorgen en met de collega’s samenwerken. In eerste instantie dacht ik dat ik dat prima redde, totdat mijn bazen me na een jaartje aanraadde om de muur om me heen af te breken en een coach te nemen. Na een aantal proef-gesprekken met verschillende coaches, koos ik voor Martijn. Ik koos voor hem omdat hij zelf een gay professional is met veel ervaring in verschillende omgevingen en bedrijfsculturen. Ik dacht altijd dat ik een bijzonder geval was met mijn vraag, maar door hem realiseer ik me nu dat ik gewoon 1 van jullie ben en vooral een mens. Als gevolg van de coaching ben ik nu meer open naar anderen en voelt mijn leven meer in balans. Mensen van werk maken onderdeel uit van mijn privé leven en ik kan mijn weekend verhalen gewoon tijdens de lunch aan collega’s vertellen. Misschien klinkt dat een beetje kinderachtig, maar het geeft me een enorm gevoel van rust. En ik ben nu in de race om ‘dokter van het jaar te worden’! (OK – dat is een grapje).”

 

Donald,Partner bij internationaal consultancybedrijf (UK & NL) 

“Door de coachingssessies met Martijn ben ik weer in beweging gekomen. Ik zat vast in werk, in mijn relaties – met dates, met vrienden en mijn familie – eigenlijk in mijn hele leven. Ik heb een baan die veel van mijn eist en als manager is het gemakkelijk om helemaal in het werk te duiken zonder nog enige aandacht te besteden aan mijzelf en de dingen die ik wil. Ik voelde me ongelukkig, gefrustreerd en alles was onbevredigend. Samen met Martijn heb ik gekeken wat voor mij echt belangrijk is. Wat er zit achter al dat werken, de stress en de oppervlakkige contacten die ik heb met de mensen om me heen. Ik sport weer en zorg veel beter voor mezelf – zowel mentaal als fysiek. Ik richt me met name op de kwaliteit van mijn werk en minder op het aantal uren dat ik maak. Het is makkelijk om weer in je oude gewoontes terug te vallen, maar na iedere coachingssessie (of reality-check), voel ik weer de kracht om die dingen te doen waar ik voor sta en om mijn grenzen te bewaken. Martijn daagt me daarbij heel goed uit en is een geweldige coach om naast je te hebben lopen als je in je veranderproces bezig bent.”